Električni Peugeot sa autonomijom od 170 km

Model Partner Tepee Electric stiže na tržište u septembru.

Električni Peugeot sa autonomijom od 170 km

U doba sve veće ekspanzije automobila sa alternativnim pogonskim sistemima, Peugeot je odlučio da kupcima ponudi električnu verziju svog multifunkcionalnog modela Partner Tepee.

Automobil dobija snagu od elektromotora koji proizvodi 67 ks (49 kW) i čak 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Električna energija uskladištena je u litijum-jonskim baterijama ukupnog kapaciteta 22,5 kWh, koje vozilu omogućavaju radijus kretanja i do 170 km.

elektro1

Baterije se nalaze u donjem delu konstrukcije automobila, a da bi se dopunile do 80% kapaciteta potrebno je 30 minuta.

Partner Tepee Electric zadržao je funkcionalnost i prostranost standardne verzije. Automobil nudi komfor za 5 odraslih putnika, od kojih svaki ima zasebno sedište, dok je kapacitet prtljažnika 1.350 litara. Sa oborenim zadnjim sedištima, zapremina prtljažnog prostora povećava se na impresivnih 3.000 litara.

Pored toga, u putničkom delu kabine postoje brojni odeljci za odlaganje sitnica, ukupne zapremine 78 l.

elsktro2

Peugeot ističe da su ukupni troškovi eksploatacije i održavanja ovog modela i do 30% manji od ekvivalentnog vozila sa konvencionalnim pogonskim sistemom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Garancija na baterije je 8 godina ili 100.000 km, dok na električni pognski sistem iznosi 5 godina ili 50.000 pređenih km.

Partner Tepee Electric imaće premijeru na auto-salonu u Ženevi, a u prodaji će se naći od septembra. Cena za sada nije saopštena.

elektro3

elektro4

elektro5

Izvor: B92

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.