Englezi: Uzalud bjesniš Arsene, Mažić je bio sjajan

Milorad Mažić, srpski sudija sa bedžom FIFA, nikada nije bio omiljen među Englezima, ali ovog puta morali su da mu skinu kapu.

Englezi: Uzalud bjesniš Arsene, Mažić je bio sjajan

Njegovu arbitražu na utakmici osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Arsenala (5:1) Arsen Veger nije mogao da iskoristi kao paravan za novu bruku koju je doživeo.

ostrvski mediji su, zapravo, više branili Mažića od napada iz Arsenala nego što su imali potrebu da ga hvale, ali svi komplimenti upućeni na njegov račun imali su uporište.

“Tobdžije“ su potučene do nogu u Minhenu, pa su lošu partiju pokušali da opravdaju navodnim sudijskim greškama. Arsenu Vengeru i igračima Arsenala usta su prvo zapušili Mihael Balak i Rio Ferdinand, stručni konsultatni „Sky sporta“, koji su pohvalili Milorada Mažića i njegov tim za hrabro suđenje u jednom od derbija Lige šampiona.

Pohvala je stigla i od bivšeg intenacionalnog sudije Hauarda Veba.

„Kontrolisao je utakmicu od početka do kraja. U važnim odlukama bio je tačan i sjajno postavljen, a timski rad je bio fenomenalan. Bez preterivanja kažem da je Mažić sa svojim timom (Đurđević, Ristić, Grujić i Đokić, p.a.) ovu utakmicu sjajno odsudio. Gledao sam najboljeg Mažića do sada. Sazreo je da sudi finala”, rekao je Veb.

Engleski mediji ističu da je Mažić ispravno reagovao kada je dosudio kazneni udarac za Arsenal posle starta Roberta Levandovskog, kao i da je ispravno postupio prilikom igranja rukom Beljerina iz Arsenala, ali da je mogao da sankcioniše start „tobdžije“ Gibsa kada ga je lopta pogodila u ruku. Upravo ta situacija je povod britanskim medijima da ućutkaju Arsena Vengera.

Englezi, inače, nikada nisu imali milosti prema Miloradu Mažiću. U pojedinim situacijama, kao što je bio slučaj nakon utakmice Pari Sen žermena i Mančester Sitija 2016. godine, prelazili su i granicu dobrog ukusa. Tada je komentator BBC pred milionima gledalaca Mažića nazvao “srpskom budalom”. Često su Ostrvljani negodovali zbog njegovog suđenja, smatrajući da dolazi iz male, nefudbalske zemlje, te da nema autoritet da sudi velike utakmice.

Ono što je mnogo važnije Mažiću od mišljenja Engleza, jeste poverenje koje mu iz sezone u sezonu ukazuje Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.