Facebook testira helikopter-dron koji bi doneo pristup internetu

U hitnim slučajevima gde je infrastruktura oštećena komunikacija je ključna, a jedan od načina oslanjanja na komunikaciju ovih dana je internet.

Facebook testira helikopter-dron koji bi doneo pristup internetu

Međutim, ukoliko nema interneta, šta onda? Postoje naravno i drugi načini, ali Facebook sada traži metode održavanja internet veze u životu u hitnim slučajevima.

U prošlosti smo već viđali kako Facebook pokušava sa idejom korišćenja dronova, ali je u nedavnoj najavi Facebook otkrio da testira helikopter-dron. On će biti u stanju da postigne istu stvar, ali će glavna razlika ovde biti ta što će novi “helikopterski” dronovi moći da ostanu u vazduhu mesecima.

“U situacijama gde je neophodno hitno reagovanje – kao što su prirodne katastrofe, kada je infrastruktura oštećena ili uništena, ali neke linije i dalje rade – mi smo razvili novi sistem” poručuju iz Facebook-a. Ovde se naravno radi o malom helikopteru dronu koji bi održao internet vezu, ali koji je za sada i dalje u ranoj fazi razvoja, što znači da ipak ne bi trebalo da očekujemo da ga uskoro vidimo u akciji.

Izvor: Benchmark

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.