FBI: Flin nije lagao na ispitivanjima u vezi sa Rusima

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkl Flin neće se suočiti sa optužnicom Federalnog istražnog biroa.

FBI: Flin nije lagao na ispitivanjima u vezi sa Rusima

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkl Flin neće se suočiti sa optužnicom Federalnog istražnog biroa.

On neće biti optužen zbog navodnog pružanja pogrešnih informacija o njegovim razgovorima sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom toj agenciji, javili su lokalni mediji, pozivajući se na zvaničnike u policiji.

U ponedeljak uveče Flin je podneo ostavku nakon što su mediji na osnovu nezakonitih curenja tajnih informacija javili da je doveo u zabludu visoke američke zvaničnike o obimu njegovih razgovora sa ruskim ambasadorom. Konkretno, Flin je rekao da je prikrio činjenicu da je sa Kisljakom razgovarao o sankcijama Rusiji.

Tokom sastanka sa agentima FBI, Flin je negirao bilo kakve razgovore o sankcijama sa Kisljakom. Međutim, kada su ga agenti pitali da li je siguran u svoj odgovor, Flin je rekao da se ne seća, preneo je Si-En-En.

FBI smatra da je Flin sarađivao i dao iskrene odgovore, bez namere da obmane istražitelje, navodi Si-En-En.

Da je Flin lagao 24. januara tokom saslušanja u FBI, imao bi problema sa zakonom, jer se takva povreda smatra krivičnim delom, navode mediji.

Podijeli priču

One Response to "FBI: Flin nije lagao na ispitivanjima u vezi sa Rusima"

  1. Milenko Zikic  February 17, 2017 at 12:16

    To je nemoguce, da jedan vojnik uradi politicku gresku. To moze samo biti da je odradio posao onom djavoloma. u Washington u . To je Tramp prozreo. Sve vise se vidi lnija razdvajanja izmedju Washington i WH.Uvjek je bilo da WH radi sta mu Washington kaze. Ovog puta je drugacije i zato sve ove prljave igre koje nisu bezopasne.

    Reply

Komentariši

Your email address will not be published.