Ima osnova za smjenu vlade

Zamjenik šefa Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo izjavio je danas da parlament Srpske ima "istorijsku odgovornost da 31. maja smijeni vladu, jer stanje u Republici Srpskoj ne može biti gore, nego što je danas“.

Ima osnova za smjenu vlade

Zamjenik šefa Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo izjavio je danas da parlament Srpske ima “istorijsku odgovornost da 31. maja smijeni vladu, jer stanje u Republici Srpskoj ne može biti gore, nego što je danas“.

-Vremena za čekanje više nema – ustvrdio je Bundalo na konferenciji za novinare u Banjoj Luci uz podsjećanje da su stranke Saveza za promjene zatražile da se u parlamentu 31. maja raspravlja o opozivu kabineta Željke Cvijanović.

Na tvrdnje predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika da 31. maja u parlamentu neće biti usvojen ni dnevni red s tačkom o nepovjerenju Vladi Republike Srpske, Bundalo je rekao da će ako se to dogodi, smjena vlade ubrzo nakon toga doći na dnevni red.

Uz inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS pripremili su, kaže, tzv. crnu knjigu u kojoj je više stotina argumentovanih činjenica koje govore o katastrofalnom stanju u RS, a na osnovu podataka zvaničnih institucija, što je dovoljna osnova da Vlada RS bude smijenjena.

Ukoliko bi Vlada RS bila smijenjena, kako navodi, u tom slučaju bi neka nova ili postojeća skupštinska većina izabrala novu.

-Svaka druga vlada biće bolja od aktuelne. PDP je spreman da učestvuje u drugačijem kreiranju budućnosti RS i vrlo brzo ćemo predstaviti i tzv. bijelu knjigu s jasnim rješenjima koja treba da osiguraju dugoročnu stabilnost RS – kazao je Bundalo.

Tvrde da sve ovo ne rade zbog stranačkih već interesa građana i opastanka naroda u RS.

(Fena)

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.