Korisnici iPhone-a i Androida mogu da se prijave na Microsoft naloge i bez lozinki

Microsoft je upravo objavio nadogradnju za Microsoft Authenticator aplikaciju koja omogućava korisnicima da se prijave u njihove naloge bez lozinki, korišćenjem samo njihovih brojeva telefona na iPhone ili Android telefonima.

Korisnici iPhone-a i Androida mogu da se prijave na Microsoft naloge i bez lozinki

Telefonska prijava na Microsoft Authenticator aplikaciju je sada podržana, a sve što treba da uradite je da instalirate najnoviju verziju aplikacije, konfigurišete vaš nalog, i potom kliknete na opciju za telefonsku prijavu.

Umesto da unosite lozinku, dobićete obaveštenje na mobilnom uređaju da vam se omogućava potvrda identiteta. Ovde ipak ima jedna mala stvar koja bi mogla naljutiti sve Microsoft-ove korisnike, a to je da funkcija nije dostupna na Windows Phone telefonima, već samo Android i iOS.

“Nekoliko korisnika je pitalo da li će ovo raditi sa Windows Phone verzijom Microsoft Authenticatora. Windows Phone telefoni čine manje od pet posto aktivnih korisnika Authenticator Apps, tako da nam je prioritet bio da funkcija radi sa iOS i Android platformama. Ako postigne veliki uspeh na ovoj platformi, mi ćemo proceniti dodavanje podrške za Windows Phone,” glasi zvanično saopštenje Microsoft-a.

Izvor: Benchmark

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.