Microsoft isključio nadogradnje Windowsa 7 kod računara sa Kaby Lake i Ryzen procesorima

Microsoft je već upozorio da bi najnovija generacija procesora mogla da radi samo na Windowsu 10, a sada se ispostavilo da su napravili jedan korak bliže ka primoravanju korisnika starih operativnih sistema da nadograde računare ukoliko žele da iskoriste prednosti novih čipova.

Microsoft isključio nadogradnje Windowsa 7 kod računara sa Kaby Lake i Ryzen procesorima

Računari koji imaju Intelove KabyLake ili AMD-ove Ryzen procesore, a bazirani su na Windows 7 operativnom sistemu, sada dobijaju poruku o grešci koja im govori da je nadogradnja na Windows 10 neophodna kako bi dobili više ažuriranja. Microsoft je ovo sve objasnio u dokumentaciji objavljenoj na stranici za podršku, poručivši da će korisnici koji pokušaju da nadograde Windows 7 na računarima koji imaju nove Intelove ili AMD procesore dobiti poruku o nepodržanom hardveru. Pored toga, u Windows Update prozoru se pojavljuje još jedna poruka u kojoj stoji da Windows ne može da traži nove nadogradnje.

Microsoft potom daje jednostavno objašnjenje i poručuje da je instalacija Windowsa 10 rešenje na ovim računarima, jer Windows 7 nije podržan na najnovijim čipovima.

Izvor. Benchmark

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.