Novi TVR sportski automobil će biti predstavljen u septembru

Britanska automobilska kompanija TVR će na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti svoj novi sportski Coupe s kojim se nakon višegodišnje pauze vraća na automobilsku scenu.

Novi TVR sportski automobil će biti predstavljen u septembru

Više od godinu dana TVR najavljuje svoj povratak na automobilsku scenu sa sportskim Coupe automobilom koji bi u produkcijskom izdanju opet mogao da nosi legendarni naziv Griffith.

novi1

S najavljenom zvaničnom svetskom premijerom koja je zakazana za jesenji Sajam automobila u Frankfurtu, u ovom trenutku se zna da će retro oblikovani Coupe (u čijem razvoju učestvuje i slavni britanski dizajner Gordon Murray) pokretati napred smešteni atmosferski V8 motor koji bi trebalo da raspolaže sa više od 400KS, a za TVR ga je razvila renomirana kompanija Cosworth. Za distribuciju pomenute snage na zadnju osovinu zadužen je ručni menjač.
novi2
Masa automobila bi trebalo da iznosi oko 1.200 kilograma, od 0 do 100 km/h stizaće za manje od četiri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 322 km/h. U planu je i Cabrio verzija.

Cena premijerne edicije iznosi oko 104.000 evra, a prvi primerci bi do kupaca u najboljem slučaju trebalo da stignu u drugoj polovini naredne godine, jer TVR-ova nova fabrika u Velsu neće biti operativna pre početka naredne godine.

TVR-ov novi sportski automobil (u završnoj fazi) do sada su uživo mogli da vide samo oni koji su za njega već izdvojili traženi avans, a u TVR-u (koji je svoj poslednji model Sagaris napravio 2006. godine) kažu da je oko 400 kupaca na taj način već rezervisalo svoj primerak.

Izvor: AutoBlog

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.