Novosti: Kako je srpski zid plača u BG postao zid srama

Panoi ispred Skupština sa fotografijama i imenima više od 2.500 civilnih žrtava, vojnika i policajaca stradalih na KiM potpuno su uništeni, pišu “Novosti”.

Novosti: Kako je srpski zid plača u BG postao zid srama

Panoi ispred Skupština sa fotografijama i imenima više od 2.500 civilnih žrtava, vojnika i policajaca stradalih na KiM potpuno su uništeni, pišu “Novosti”.

Kako navode, podsetnik na nevine žrtve zbog nemara je postao zid srama.

Plastični i vezeni baneri su usled atmosferskih uticaja postali krti. Vetar je većinu pocepao. Komadi pokidane tkanine su se zamrsili oko metalne ograde. Pojedine parole leže na pločniku.

Iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih sa Kosova i Metohije, koje je uz saglasnost Grada i Opštine Stari grad postavilo panoe, kažu da će uništene banere zameniti.

“Naručili smo nove, koje ćemo uskoro postaviti”, priča Simo Spasić, predsednik ovog udruženja.

Prema njegovim rečima, postavljeni panoi pokazuju drugu, tamnu stranu srpskog naroda. On ukazuje na to da su mnogi od banera namerno oštećeni.

Na pitanje da li oni u ovakvom stanju ruže grad, Spasić se pita zašto niko od policajaca ili prolaznika ne podigne ili popravi pano koji je pao od vetra.

“Ovo je neko namerno rušio. Pojedine slike na panoima su zapaljene. Sramota za one koji su to uradili”, ogorčeno priča Spasić.

Pored ovoga, pano sa slikama tragično nastradalih devedesetih godina postavljen je na Kalemegdanu, nasuprot francuskoj ambasadi.

Na zahtev Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, Sekretarijat za saobraćaj je izdao saglasnost za zauzeće javne površine ispred Doma Narodne skupštine.

Dozvola traje od 5. januara do 31. decembra 2017. godine, a saglasnost važi uz rešenje GO Stari grad, navode iz gradske uprave, pišu “Novosti”.

Izvor: Večernje novosti

Podijeli priču

One Response to "Novosti: Kako je srpski zid plača u BG postao zid srama"

  1. doktor  February 17, 2017 at 07:54

    Слика говори више од хиљаду ријечи! А овде је требала слика “зида”, а не Скупштине Србије.

    Reply

Komentariši

Your email address will not be published.