Serena: Inspirisale su me Monika i Štefi

Serena Vilijams svesna je da neće moći večno da igra tenis i zato više uživa u svakom velikom trenutku.

Serena: Inspirisale su me Monika i Štefi

“Odrastala sam gledajući Moniku Seleš i Štefi Graf, one su me inspirisale jer su bile velike šampionke, ali moja istinska inspiracija jeste Venus – terala me je da dajem maksimum svakog dana, ono što smo naučile na terenu, koristile smo i u životu“, izjavila je Serena.

“Kada je ona postala broj jedan, želela sam i ja, kada je ona došla do finala US opena na početku karijere, želela sam i ja. Htela sam da budem kao ona“, kaže Serena i dodaje:

“Moj otac Ričard je neverovatan trener, najbolji sa kojima sam radila. On je verovatno najbolji trener svih vremena. Počeo je ni iz čega, uzeo knjigu i reket, i to sve sa 40 godina“.

Ovo je 18. Serenina sezona na Turu, ali i dalje igra sa velikom strašću.

“Uzbuđena sam svaki put kada dođem do finala, počinjem sve više da cenim te trenutke jer znam da neću večno trajazi. Neverovatno je koliko dugo igram, nisam mislila da ću moći. Prvi i poslednji Gren slem osvojila sam u tri različite decenije – kao klinka nikada nisam sanjala da ću postati globalna ikona, mislila sam jedino o tome da dođem do finala US opena“, kaže 34-godišnja Vilijamsova.

Na pitanje koje su najbolje teniserke protiv kojih je igrala, Serena je odgovorila:

“Teško pitanje – Venus, Martina Hingis, Žistin Enan, Kim Klajsters… Lindzi Devenport takođe, a i sada ima mnogo kvalitetnih teniserki“.

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.