Šta očekivati od novih beauty tretmana u 2017.

Evo kakav je osećaj podrvrgnuti se tetoviranju usana, ekstenzijama trepavica i botoksu. Sve smo probali!

Šta očekivati od novih beauty tretmana u 2017.

Tattoo usana

Permanentni make-up za usne omogućuje izgled punijih i pigmentisanijih usana (lepšeg tona). Ukratko, usne iz snova.

Kako deluje: Prvo se na usne nanosi krema za umrtvljivanje (protiv bola). Posle toga, kozmetičarka će olovkom (koja može da se obriše) crtati liniju sve dok niste 110% zadovoljni. Dok odlučujete, nemojte zaboraviti da se nasmešite i dobro pogledate usne iz svih uglova. Možete da napravite i selfi da vidite da li je to to. Kozmetičarka će vam predložiti i nekoliko različitih tonova mastila i tek kada ste zadovoljni proces može da počne. Koristi se tanki, specijalni „gun“ kojim se tetoviraju usne – malo-pomalo.

Šta da očekujete: Zapravo, ovaj tretman nije toliko bolan – imate osećaj kao da vam neko bocka usne čačkalicom. Odmah posle tretmana, usne će izgledati veće i imaćete onaj osećaj nadutosti, ali uskoro će se smiriti. Ipak, ako radite ovaj tretman, napravite ga 1-2 meseca pre važnog događaja, jer može doći do oticanja i crvenila. Takođe, pigment će u početku izgledati intenzivno, ali vremenom će smekšati. Za nekoliko meseci trebalo bi da dođete na „osveženje boje“ kako bi tattoo duže trajao.

Ekstenzije trepavica

Kao i polupermanentne veštačke trepavice, osećaćete se kao da ste već sređeni – svaki dan.

Kako deluje: Veštačke trepavice se, jedna po jedna, nanose iznad vaših prirodnih trepavica pomoću lepka koji ne vidite golim okom. Radi se o delikatnom i komplikovanom procesu pa bi bilo pametno da ga radite samo kod najboljih. Usluga ekstenzije trepavica traje oko sat do dva – ali zapravo osim ležanja i čekanja ne morate ništa da radite!

Šta da očekujete: Kozmetičarka će preko vaših donjih trepavica staviti samolepljive „flastere“ kako ne bi smetale u proceduri. Posle toga počinje lepljenje veštačkih na prirodne trepavice – nećete ništa osetiti. Kada otvorite oči, proveriće da nijedna trepavica ne stoji ukrivo i zapravo ste gotovi. Važno: u prva 24 sata morate da pazite da ne ukvasite trepavice, a generalno bi trebalo da izbegavate proizvode za čišćenje make upa koji sadrže ulje – jer ulja otapaju lepak pa vaše trepavice neće držati onoliko koliko bi trebalo (a to je otprilike 2-3 nedelje). Dobro je i koristiti specijalnu maskaru koju će vam kozmetičarka najbolje preporučiti.

Feathering obrva

Sa ovim tretmanom nećete morati da korigujete obrve olovkom ili senkom pune 2 godine.

Kako deluje: Ovde se radi sa supertankom iglom kojom se namerno rade ožiljci na koži ispod obrva, ali se radi o sitnim ogrebotinama koje su tanke kao i obrve. Posle toga se koristi mastilo (kao kod tetovaže, samo ovo zapravo nije tetovaža) koja se nanosi na sveže ogrebotine, i ponavlja se sve dok se ne dobije željeni efekat. A željeni efekat su punije i urednije obrve. Koriste se različite boje mastila kako bi efekat bio uverljiviji, kao 3D tehnologija!

Šta da očekujete: Prvo se nanosi krema za umrtvljivanje (protiv bola) i to pre i posle tretmana. Na početku tretmana imaćete malo neugodan osećaj, a kada krema prestane da deluje, osetićete lagano peckanje na obrvama, ali ništa strašno. Posle 6 nedelja potrebno je da dođete na drugi tretman na korekciju za „produbljivanje boje“.

Led terapija

Ovaj tretman izjednačava ton kože, stimuliše proizvodnju kolagena i pomaže da delovi kože sa aknama izgledaju zdravije.

Kako deluje: Postoje tri različite vrste svetla koje dermatolog ima na raspolaganju: plavo (za akne), crveno (protiv bora) i gotovo infracrveno (za lečenje kože). Ako vas zanima generalno bolji izgled kože, blistavost, i/ili smanjivanje pora, najverovatnije će vam preporučiti tretman crvenim svetlom. Ako želite da smanjite crvenilo kože i probleme u vezi sa aknama, biće plavo.

Šta da očekujete: Kada je svetlo uključeno, pripremite se na to da je potrebno nekoliko trenutaka dok vam se oči priviknu na svetlo. Jer svetlost je zaista jaka! Kada vam se oči priviknu, toplina koju svetlo isijava prijaće vam i potpuno vas opustiti – mi smo, na primer, zaspali na tretmanu!

boto1

Uklanjanje tetovaža

Zašto? Jer ne želimo da imamo ime bivšeg dečka na ramenu zauvek!

Kako deluje: Dermatolog koristi ultrakratke pulseve svetlosne energije lasera koji raspršuju pigmente na delovima kože na kojima više ne želimo tetovažu. Kad su jednom uništeni, limfa ih apsorbuje i uklanja.

Šta da očekujete: Počinje se sa konsultacijama. Naglašavaju se potencijalne komplikacije nasuprot prednostima laserskog uklanjanja tetovaže, objašnjavaju troškovi, kao i broj potrebnih tretmana. Posle toga je prvi tretman na kome dobijate zaštitne naočare. Kako ova procedura može biti bolna, prvo se područje tetovaže tretira vrlo hladnim vazduhom (protiv bolova). Uprkos tome, ovaj proces boli gotovo kao i tetoviranje. Procedura traje kratko, oko 5 minuta, i iako vam se posle prvog tretmana može učiniti da je tattoo već nestao, to je samo početnička optička varka – najčešće je potrebno doći 10-ak puta kako bi pigment bio 100% odstranjen iz kože. Važno je slediti uputstva kako da se ponašate posle tretmana kako bi se izbegla infekcija. Crno mastilo laser vrlo lako razgrađuje, dok je najlakše ukloniti neprofesionalne tetovaže kućne radinosti, pre svega zbog korišćenja mastila lošeg kvaliteta, kao i neefikasne tehnike tetoviranja.

Zamrzavanje masti

Kriolipolizom se zamrzavaju masne ćelije do temperature na kojoj ne mogu da prežive (oko -6˚C) do kristalizacije kako bi ih telo eliminisalo prirodnim putem.

Kako deluje: Vakuumski aplikator, koji nežno povlači kožu prema sebi, prislanja se na područje koje želite tretirati i istovremeno hladi pomoću dve metalne ploče.

Šta da očekujete: Nije toliko hladno kao što smo očekivali, a posle 10 minuta na tom području više ništa ne osećate. Ovo nije instant rešenje, već dugoročni tretman, a važno je i da se raspitate kod svog lekara. U periodima između tretmana treba da pijete dosta vode i bavite se vežbanjem.

Fitopiling za lice

Prirodna alternativa klasičnoj mikrodermoabraziji bez onog efekta „ne smem da izađem iz kuće danima“.

Kako deluje: Kozmetičarka u kožu utrljava aktivne biljne sastojke koji vremenom otpuštaju vitamine, minerale, enzime… koji „rade na koži“ tokom 24 sata. (To ne znači da morate da budete u salonu 24 sata! Fitopiling se utrlja u kožu i posle toga možete kući.) Tretman se završava BB-kremom koja revitalizuje kožu i specifičnim tretmanom prema vašem tipu i potrebama kože.

Šta da očekujete: Tretman može biti malo neprijatan s obzirom na to da aktivni biljni sastojci mogu da peckaju. Čak i dodir kože s jastukom može biti neugodan, ali ne brinite, peckanje znači da fitopiling deluje i da će brzo proći. Nuspojava može biti crvenilo kože (izgledaćete kao da vas je opeklo sunce), ali zato postoje BB i CC kreme koje će umanjiti crvenilo. Posle 3-5 dana koža počne da se guli, a tokom procesa u kućnoj nezi koža se čisti posebnim losionom. Nakon 4-5 dana radi se post tretman, a koža već deluje obnovljeno. Nemojte da zaboravite da negujete kožu kako su vam dermatolog/ili kozmetičarka preporučili, kako biste sprečili ljuštenje kože. Preporučuju se 2-3 tretmana u periodu od 3-4 nedelje.

Botoks

Ako imate bore na specifičnim delovima lica, ili „bore mrštilice“ kojih želite da se rešite, ovaj tretman je za vas.

Kako deluje: Botoks relaksira mišiće i ubrizgava se injekcijom kako bi se privremeno opustili mišići koji uzrokuju bore. Ubrizgava se nekoliko malih injekcija koje se sastoje od pročišćenog proteina, na područja koja želite da tretirate.

Šta da očekujete: Doktor će vas prvo zamoliti da pravite grimase na licu kako bi video kako mišići reaguju i koliko su snažni, i informacije obeležiti flomasterom. Posle toga je vreme da legnete i opustite se, jer dolazi igla… Osetićete ubod dok igla ulazi u kožu, ali bol je minimalan i jako kratak. Botoks se ubrizgava malo-pomalo, sve dok se injekcija ne isprazni, a (nažalost) pošto će biti više od nekoliko sitnih uboda, sa svakim ćete osetiti mali bol. Sledeća 24 sata ne smete raditi nikakve druge tretmane, vežbati mišiće, niti ih dirati jer biste mogli sadržaj botoksa da pomerite na neki drugi mišić gde je nepoželjan. Rezultat se vidi 100% posle 48 sati, a sve ukupno traje oko 15 minuta. Moguće su manje modrice ili oticanje lica, ali takve pojave su vrlo retke.

Med contour za oblikovanje

Neinvazivan tretman oblikovanja tela za smanjivanje masnih naslaga i celulita.

Kako deluje: Ovaj tretman dobio je ime po uređaju Med Contour koji kombinuje ultrazvuk i radio-frekvenciju za bezbolno nehirurško preoblikovanje tela, uklanjanje celulita i zatezanje kože. Zapravo, radi se o ultrazvuku, poznatom borcu protiv celulita, u kombinaciji sa limfnom drenažom koja je važna za eliminaciju masti, pospešivanje cirkulacije i uklanjanje viška tečnosti, posebno kod celulita.

Šta da očekujete: Tretmanu prethode konsultacije i detaljni pregled, kao i fotografisanje i merenje tela, kako bi se mogao pratiti napredak (fora!). Sam tretman počinje ultrazvučnim podsticanjem rada limfe, a posle toga kreće borba sa masnim naslagama prijatnom i toplom masažom pomoću aplikatora koji je posebno oblikovan, zavisno od područja tela koje se tretira. Tretman je prijatan i deluje kao prijatna masaža. Potom ide limfna drenaža kojom se pomaže telu u odstranjivanju oslobođene masnoće. Važno je da tri dana u ishrani izbegavate slatkiše i svu hranu od belog brašna.

Izvor. Cosmopolitan

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.