Stigli šampioni iz Rija, dočekani vodenim topovima

Na beogradski aerodrom 'Nikola Tesla' nešto pre 16 časova izašli su košarkaši Srbije koji su osvojili srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Stigli šampioni iz Rija, dočekani vodenim topovima

Prvi je pred navijače izašao Nikola Jokić koji je dočekan velikim ovacijama uz pesmu “Igraj i pobedi”.

Srbija u utorak dočekuje u Beogradu olimpijce koji su osvojili osam medalja na Igrama u Brazilu. Doček je ispred Skupšitne Srbije u 20 časova.

“Nismo još uvek sveni, polako sabiramo utiske. Ovaj doček će pokazati šta smo napravili”, rekao je Milan Mačvan za RTS.

Sa košarkašima su sletele i košarkašice i odbojkašice Srbije, kao i zlatni vaterpolisti i veslači koji su takođe osvoji,i medalju. Košarkašice su u Brazilu osvojile bronzu savladavši Francusku, dok su odbojkašice stigle do finala i srebrne medalje.

šampioni 1

Prethodno su u Beograd sletele tekvondoistkinje, a srpski olimpijci dočekani su vodenim topom.

„Ne znam da li je neko verovato da ćemo ostvariti ovakav uspeh, ali rvaćamo se svi zajedno sa medaljama oko vrata. Za mene sve medalje sijaju zlatnim sjajem, pogotovo vaterpolo. Košarkašice i odbojkašice fenomenačlan uspeh, mi smo mislim ispisali istoriju. Ovaj doček govori sve“, rekao je Raduljica za RTS.

šampioni 2

“Nama je svaka medalja mnogo hbitna, pogotovo kada doživimo ovaj doček. Treći najbolji u svetu je sigurno bolje nego prvi u Evropi”, rekla je bronzana košarkašica Ana Dabović za ‘javni servis’.

“Slavile smo posle pobede, nismo mnogo spavale, ali bilo je zabavno. Osećam se sjajno, zahvaljujem se Srbiji na prilici da je predstavljam”, rekla je Amerikanka Danijela Pejdž koja je inače naučila sve reči srpske himne.

šampioni 3

“Divan osećaj, lepo je videti ovoliko ljudi. Hvala im do neba”, istakao je zlatni vaterpolista Duško Pijetlović.

„Sjajno zajedništvo, počastvovane smo što smo ovde. Meni je samo drago što su košarkašice nastavile sa onime što ih je krasilo, a to je velika borba. Uspeli smo, sanjali smo bajke, a sada se vraćamo sa medaljom“, rekla je Marina Maljković, selektor košarkašica.

“Za mene je ovo veliko iskustvo, nisam imao prilike da budem ovako dočekan. Uradili smo sve da učinem ljude u Srbiji srećnim, drago mi je da sam bio deo svega toga. Fenomenalan doček, kajak je mali sport, jako lep osećaj. Vratili smo se iz Londona sa devetim mestom i za mene je ovo najveći uspeh”, rekao je veslač Tomićević.

Vodeni topovi

U olimpijskom timu nalaze se košarkaši, košarkašice, vaterpolisti, odbojkašice…

Avion je po sletanju na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu dočekan vodenim topovima.

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.