U napadu na sufističko svetilište 80 poginulih

Viši zvaničnik pakistanske vlade saopštio je da je broj žrtava od napada ID na sufističko svetilište Lal Šahbaz Kalandar porastao na 80, prenosi AP.

U napadu na sufističko svetilište 80 poginulih

Komesar policije u Hiderabadu, najvećem gradu u blizini grada Sehvana, u kome je napad izvršen, saopštio je da je 250 ljudi povređeno u eksploziji.

Policija je morala da se izbori sa protestima, bacajući suzavac i batinajući demonstrante koji su se okupili u gradu u kome je juče izvršen napad na sufističko svetilište.

Demonstranti su zahtevali pravdu za žrtve i bolje mere bezbednosti, a tokom protesta su zapalili automobil pre nego što je policija intervenisala.

Premijer Pakistana Navaz Šarif posetio je povređene i razgovarao sa nekim od žrtava dok su protesti trajali.

Pakistanski zvaničnici saopštili su da je najmanje 39 ekstremista ubijeno u operacijama pakistanskih bezbednosnih snaga koje su pokrenute širom zemlje neposredno nakon napada bombaša samoubice na svetilište.

Ovaj napad najveći je u nizu bombaških napada izvršenih u Pakistanu ove nedelje, u trenutku kada pakistanski talibani i drugi radikalni islamistički ekstremisti prete novom ofanzivom.

Izvor: B92

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.