Ukrajinske sankcije za srpske političare koji su bili na Krimu

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) donela je odluku da uvede sankcije srpskim političarima koji su bili na Krimu u trodnevnoj poseti, napisala je na "Fejsbuku" portparolka SBU Jelena Gitljanska, prenosi "Sputnjik".

Ukrajinske sankcije za srpske političare koji su bili na Krimu

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) donela je odluku da uvede sankcije srpskim političarima koji su bili na Krimu u trodnevnoj poseti, napisala je na “Fejsbuku” portparolka SBU Jelena Gitljanska, prenosi “Sputnjik”.

Jelena Gitljanska je navela da su sankcije uvedene četvorici državljanina Srbije i jednom državljaninu Češke, koji su se “nezakonito nalazili na teritoriji Krima”.

“SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina”, napisala je predstavnica SBU, dodavši da informacija o učešću ukrajinskih državljana u toj delegaciji zasada nije potvrđena.

Sputnjik navodi da je ranije na Krim doputovala delegacija u čijem su sastavu poslanici Evropskog parlamenta, i političari iz zemalja EU, ZND i Latinske Amerike. Njihova poseta poluostrvu će trajati do sutra.

Ranije je saopšteno da je na poluostrvo delegacija od 20 ljudi doputovala u trodnevnu posetu.

Među delegatima su članovi Srpske radikalne stranke Milovan Bojić, Dubravko Bojić i Aleksandar Šešelj, pisac Srđa Trifković, poslanik parlamenta Češke Jaroslav Golik, poslanici iz Nemačke, Velike Britanije, baltičkih zemalja, Brazila i Kirgistana, piše Sputnjik.

Ranije danas, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Oleksandr Turčinov izjavio je da Služba bezbednosti Ukrajine mora da analizira informaciju o boravku političara iz evropskih i drugih zemalja na Krimu, ne odbacujući ni mogućnost uvođenja sankcija u slučaju da informacije budu potvrđene.

Podijeli priču

Komentariši

Your email address will not be published.