Vučić: CIA kaže da nisu znali da su taoci u kući

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dvoje srpskih državljana ubijeno u vazdušnom napadu SAD u Libiji.

Vučić: CIA kaže da nisu znali da su taoci u kući

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dvoje srpskih državljana ubijeno u vazdušnom napadu SAD u Libiji.

Vučić je rekao i da su članovi jedne libijske milicije nudile Srbiji zajedničku akciju oslobađanja otetih radnika ambasade Srbije u Libiji.

“Nuđena je operacija u kojoj bi učestvovalo oko 1.000 ljudi, među kojima bi bilo i deset srpskih operativaca. Ipak, proceili smo da bi takva akcija dovela do mnogo žrtava i da bi ugroženi bili i naši državljani”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, on je ponosan na to kako su bezbednosne službe u Srbiji vodile ovaj slučaj, ali da je došlo do “više sile”.

“Reč je o prvoj velikoj talačkoj krizi sa kojom se Srbjia suočila. Ljudi bi bili oslobođeni da nije bilo ovog vazdušnog napada”, rekao je Vučić.

Prema rečima premijera Srbije, ambasador SAD je izjavio saučešće Srbiji zbog ovog slučaja, a prema dostupnim informacijama američke obaveštajne službe nisu znale da su u zgradi strani državljani.

“Od CIA smo dobili neformalan odgovor da nisu znali, ali ćemo sačekati i zvanično da to dobijemo”, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je najodogovorniji za kidnapovanje je Ahmed Abaši, koji nije pripadnik ID, ali s njima sarađuje uz veliku materijalnu korist.

“Iza njega stoji druga osoba, ali ime ne mogu saopštim, da ne bi bili ugroženi životi drugih građana Srbije koji su u Libiji”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da je smrt otetih službenika ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića potvrđena na osnovu fotografija. Njihova tela biće prebačena u Srbiju u ponedeljak.

Uskoro opširnije…

Podijeli priču

5 Responses to "Vučić: CIA kaže da nisu znali da su taoci u kući"

 1. Slavko  February 20, 2016 at 14:04

  Postovani Premijeru

  Koliko sam dobro pratio Vase obracanje srpskoj javnosti, Vi ste pricali o tome da su Vam informacije o tome gdje se nalaze nasi oteti drzavljani, upravo od Amerikanaca dobijali. A onda….”Salto”…kazete: “Amerikanci su nam rekli da nisu znali da su tu i nasi drzavljani”!!! Koga vi branite? Smijete li Vi zaista ista protiv Amera, nasih (citaj: tvojih) dragih prijatelja reci? Izgleda da ne smijete! Onda to recite, to sto svi znaju!!!

  Reply
 2. slobodan  February 20, 2016 at 14:11

  Neverovatno je koliko oni nas drze za idiote. Neverovatno i istovremeno ponizavajuce je da su oni sigurni da je IQ svih nas na novou sobne temperature.
  BIA je znala gde su taoci, Libanci isto tako, a jadna CIA o tome pojma nema.
  Gospodine Vucicu, ako Vam je cilj da izgubite izbore, onda ste uspeli. Srbi ipak nisu ni paranoidni, a ni mentalno retardirani.

  Reply
 3. geronymo  February 20, 2016 at 14:50

  Dobro dosao NATO,bravo Vucicu bravo izdajnice.
  Glumi kneza Milosa a ni do gleznja,knez kupovao i oslobadjao Srbiju i jacao je,a ne prodavao licemjeru (Vucicu).

  Reply
 4. Leonid Grgic  February 20, 2016 at 15:21

  Tradicija se nastavlja, ameri ubijaju i dalje Srbe, Srbi su i dalje koleteralna steta.

  Reply
 5. давид  February 20, 2016 at 20:45

  Да ли је премијер Вучић толики ретард или се само прави да је такав због избора?

  Reply

Komentariši

Your email address will not be published.